Ønsker du å arbeide hjemmefra?

Jobbe hjemmefra

En følge av den digitale utviklingen er at det er enkelt å arbeide hvor som helst, og mange benytter seg av muligheten til å jobbe hjemmefra. Noen opplever det som utfordrende å ha en god arbeidsrytme hjemme. Det krever en høy grad av selvstendighet, og gode rutiner.

Utfordringer med å jobbe hjemmefra

Mange syns det er vanskelig å ha den samme effektive arbeidsrytmen hjemme, som man pleier å ha på jobb. På arbeidsplassen er forholdene lagt til rette for å nettopp arbeide – det finnes verktøy og materiell tilgjengelig, det sitter kollegaer i nærheten og arbeidsdagen er preget av rutiner. Arbeider du hjemmefra kan skillet mellom arbeid og fritid bli visket ut. I tillegg til å arbeide setter du kanskje på en klesvask eller rydder i huset, oppgaver som vanligvis holdes separert fra arbeidstiden.

En av de viktigste årsakene til å dra på jobb, er å møte kolleger ansikt til ansikt. Det er viktig å kunne utveksle ideer og rydde opp i misforståelser, i tillegg til å samarbeide om oppgaver eller delta i møter.

Legg forholdene til rette for hjemmekontor

Hvis du har mulighet til å arbeide hjemmefra, har det mange fordeler. Du slipper reiseveien til og fra jobb, og får mer tid til å ta deg av familie og hjem. Hvis du skal ta for deg en oppgave som krever høy konsentrasjon, kan det være en fordel å gjøre dette uten å bli forstyrret av kollegaer og sjefen. Med noen enkle grep og litt viljestyrke kan du legge forholdene til rette for en effektiv arbeidsdag hjemmefra. Du kan blant annet:

 • Innrede en kontorplass, aller helst med mulighet til å lukke døra
 • Skaffe det samme utstyret du vanligvis bruker på jobb, som for eksempel en printer
 • Gi beskjed til familien om at mellom klokka 08 og 16 skal du få arbeide i fred
 • Sette opp en plan for hva du skal jobbe med i dag
 • Bestemme deg for når du skal ha pauser på forhånd
 • Harmoniske og dekorative omgivelser bidrar til å holde på konsentrasjon og inspirasjon – omgi deg med planter, malerier, gardiner og tepper
 • Ha drikke og snacks tilgjengelig

Ønsker du å jobbe hjemmefra?

Er du en person som trives i ditt eget selskap, og arbeider best på egenhånd? Eller er du rett og slett møkklei av å gå ut i regn, snø og slaps og savner muligheten til å ha hjemmekontor? Det finnes mange forskjellige yrker som gir deg mobilitet til å arbeide hvor som helst. Noen av disse kan være:

 • Grafisk designer eller webdesigner
 • Fotograf
 • IT-supporter
 • Skribent

I de aller fleste kontoryrker er det viktigste verktøyet PC og internett, og da har man også mulighet til å arbeide hjemmefra. Let etter ledige jobber innen for eksempel økonomi, salg og markedsføring, og snakk med sjefen om mulighet til å ha hjemmekontor. Er du på utkikk etter en ny jobb kan du registrere CV-en din på nett i elektroniske jobbsøkerportaler. Da får du et varsel hver gang det dukker opp en stilling som matcher dine ønsker.

Trenger du profesjonell hjelp til å finne den riktige jobben, kan du registrere deg hos et bemanningsbyrå. Det finnes bemanningsbyråer som tar for seg et vidt spenn av bransjer, og byråer som spesialiserer seg innen for eksempel lederrekruttering. Hvilket byrå du velger å registrere deg hos er altså avhengig av hva slags jobb du vil ha, men det er ingenting i veien for å registrere seg hos flere forskjellige rekrutterere.

Be the first to comment

Leave a Reply