3 tips til å velge rett strømleverandør

Strømleverandør

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold

Nå har det gått lang tid siden det ble mulig å velge strømleverandør. Men har du den beste strømleverandøren? Og har du den beste strømavtalen? Nå finnes det gode sammenligningstjenester på nett og vi viser deg hvor du kan gå for å få tips til å redusere strømforbruket.

Ikke alltid vært konkurranse på strøm

BETALT INNHOLDSMARKEDSFØRING: I lang tid var det monopol på å levere strøm i Norge, og selskaper som Agva Kraft fantes ikke. Det var det lokale energiverket, e-verket, som hadde ansvaret for både transporten og oppgjøret mellom produsent og forbruker. Disse var stort sett offentlig eide. Som på mange andre markeder vokste det på åttitallet frem et ønske om å kommersialisere og konkurranseutsette slike tjenester. Et tilsvarende eksempel er fristillingen av telemarkedet, der Televerket tidligere hadde hatt monopol. Sammen med England var Norge de første til å liberalisere strømmarkedet. Det ble først gjort en oppdeling mellom transporten og omsetningen av strøm. Transporten lokalt skulle fortsatt det lokale e-verket stå for og ha monopol på. Dette betyr altså bygging og vedlikehold av ledningsnettet som går til de ulike bedriftene og husholdningene. Omsetningen skulle derimot konkurranseutsettes. Lavprisleverandørene Agva Kraft og Telinet Energi er i konkurranse med en rekke strømselskaper i landet og er dermed viktige prispressere for å få lavere strømpris.

Men hvordan finner man den rette?

Det er ikke bare kjærligheten som kan være vanskelig å finne, men også rett strømleverandør! Derfor er det litt artig at en av de store prissammenligningstjenestene på nett er noe som heter Elskling. Dette er en kommersiell leverandør som tjener på at folk bytter strømleverandør, men informasjonen de presenterer er nøytral og kvalitetssikret. Forbrukerrådets offisielle sammenligningstjeneste for strømleverandører heter strømpris.no og her har Agva Kraft helt siden lanseringen av tjenesten i 2015 vært en dominerende aktør.

– Det er viktig for oss som en ny og moderne strømleverandør å markere oss i konkurransen. Derfor er vi også å finne i toppen av strømpriskalkulatorene, sier Bjørn Arctander, markedsdirektør i Agva Kraft. Andre sammenligningstjenester for strømpriser som er verdt å merke seg er Payr (tidligere bedrebest.no) og Strømvalget.

Hva med valg av avtale?

Det er verdt å merke seg at det på strømpriskalkulatorene ikke bare er ulike strømleverandører, men også ulike avtaleformer.

-Det er ikke gitt at en og samme avtale er best for alle, for dette kommer an på hva som er viktigst for deg som kunde, sier representanten for Agva Kraft.

– Dersom det er svært viktig for deg med forutsigbarhet, bør du velge fastpris. Men om du har litt fleksibilitet i økonomien bør du heller velge spotpris som over tid har vist seg å være den billigste avtaleformen, avslutter Arctander.

Hva med strømforbruket?

Det er viktig å huske på at du kan redusere strømforbruket ditt. For hver kWt du reduserer forbruket med sparer du i tillegg til strømprisen både avgifter og utgifter til nettleie i tillegg til miljøgevinsten det gir å redusere energiforbruk. På Enovas sider kan du lese om alt fra støtteordninger til små og store tiltak man kan gjøre for å spare strøm i husholdninger og bedrifter. Agva Kraft har også jevnlig strømsparetips på sine facebooksider. Et av eksemplene på strømsparing er faktisk at det kan lønne seg å bruke oppvaskmaskin! Les også om folk sine meninger om Agva Kraft på Trustpilot.

Be the first to comment

Leave a Reply