5 tips til valg av elektriker

Det er mange valg å ta hensyn til, enten du skal bytte det elektriske anlegget eller pusse opp hele boligen. Det elektriske anlegget er på mange måter kjernen i huset, og er ofte noe potensielle kjøpere ser ekstra nøye på når du en gang skal selge huset. I denne artikkelen gir vi deg tips til valg av elektriker og tankevirksomhet rundt det elektriske i din bolig.

  1. Hvordan ønsker du at boligen din skal se ut?

Det elektriske anlegget har større ringvirkninger enn du kanskje tror. Hele boligens karakter endres av valgene du tar med tanke på belysning og utforming av det elektriske anlegget. Dermed kan det være lurt å være oppmerksom på det helhetlige bilde av hjemmet ditt. Det kan for eksempel være farge på møbler, type spisebord og hvordan kjøkken du har. Skaff deg inspirasjon og les for eksempel tips fra ifi eller Elektriker’n

  1. Vær sikker på at elektrikeren du velger er godkjent.

Før du velger elektriker, kan det være lurt å sjekke at firmaet står oppført i registeret til direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Dermed er sannsynligheten mindre for at du får uheldige overraskelser under og etter oppdraget.

  1. Ta en titt på det elektriske anlegget

Selv om du kanskje bare ønsker hjelp med et enkelt oppdrag kan det lønne seg å ta en titt i det elektriske anlegget i samme slengen. Det er en rekke lover og regler knyttet til det elektriske anlegget. Det første skrittet å gå kan være å bytte over til et nytt sikringsskap med automatsikringer.  Dette er noe samtlige elektrikere i dag anbefaler, og anses som mye tryggere enn gammeldagse skrusikringer. Om du ønsker å ta enda større forhåndsregler kan du for eksempel ta en titt på ulike type styringsløsninger.

  1. Planlegg rom for rom

Det lønner seg å ha en ide om hvordan rommene skal se ut, og hvordan du ønsker utformingen til det elektriske anlegget. Gå gjennom de rommene du skal oppgradere, og tenk ut hvilke løsninger du ønsker. Se for eksempel tips til barnerom eller hva du bør tenke på under oppussing av bad.

  1. Sjekk hva du betaler for strøm

Når du først er i gang med utskiftninger knyttet til det elektriske anlegget, kan det være smart å ta en titt på strømregningen. Har du mistanke om at du betaler for mye for strømmen, kan du sammenligne strømprisen for ditt område med flere tilbydere. Her kan du legge inn variabler som hvordan type bolig du har, hvor stor den er og hvordan type strømavtale du ønsker deg.

Det er altså en del ting å ta hensyn til når man skal oppgradere det elektriske anlegget, men ved hjelp av seriøse tilbydere og god planlegging slipper man negative konsekvenser i fremtiden. Ta også en kikk på strømprisen, og se at du ikke betaler mer enn du bør.

Be the first to comment

Leave a Reply