By på indisk aften

Inviter venner og familie på en indisk aften som får det til å rykke i reisefoten!

Indiske smaker

Skal du by på en ekte indisk aften, må du fremfor alt ha de gode indiske smakene på plass. Det indiske kjøkken er kjent for en rik krydderpalett, med sterke og fyldige smaker. Her finner vi blant annet chili, sennep, gurkemeie, ingefær og koriander. Av søte kryddere brukes det mye kardemomme, kanel og muskatnøtt – kryddere som i Norge gjerne forbindes med dessert, men som i India brukes i hovedretten.

Ønsker du en god måte å servere mange ulike smaker på, kan du by gjestene på indisk fingermat. Fingermat står sentralt i indisk og asiatisk kultur, og er lagd for å deles. I den indiske mattradisjonen finnes det småretter som kalles for “thali”. Disse er mindre, men utrolig smakfulle retter, som serveres på en tapas-lignende måte.

Indiske lukter

Fyll huset ditt av indiske lukter for en autentisk, indisk aften. Hvis du serverer fingermat eller street food bør du la huset meske seg i alle de forskjellige luktene – det innebærer å ikke lufte ut før gjestene kommer. Store deler av smakssansen sitter i nesen, og du kan derfor få det til å romle skikkelig i gjestenes mager ved å fylle huset av indisk matlukt.

Er du ikke glad i matos i huset kan du heller fylle huset med indisk røkelse. I India brukes røkelse i mange forskjellige sammenhenger, både i private hjem og i forbindelse med religiøse ritualer. Indisk røkelse består oftest av røkelsespasta formet rundt bambuspinner, og selve røkelsen fremstilles av bark og naturlig parfyme (masala).

Indiske lyder

Indiske toner bringer tankene til de mest eksotiske hjørner av India. Du kan spille klassisk indisk musikk, folkemusikk eller populærmusikk. Indiske strengeinstrumenter assosieres internasjonalt med levende og spennende indisk kultur. Sitar er sannsynligvis det mest kjente strengeinstrumentet, med en rik historisk bakgrunn. Spill sitarmusikk for gjestene dine, for å skape den varme indiske stemningen som ramme for selskapet.

Indiske dekorasjoner

Prikken over i-en ved en skikkelig indisk aften er selvfølgelig dekorasjonene. Fokuser på å dekorere hjemmet ditt som en indisk restaurant, med sterke farger, tunge stoffer og dekorasjoner som henger fra taket. Benytt deg gjerne av lykter og levende lys. Mørkt tre, gulldetaljer og ulike mønstre er også typisk for indisk kultur.

Be the first to comment

Leave a Reply