Har du nylig blitt elbil-eier? Dette bør du vite om elbil-ladere

Annonsørinnhold

Har du nylig blitt elbil-eier eller vurderer du å investere i en, kan det være mange spørsmål som dukker opp – særlig rundt lading. For at du skal kunne utnytte bilens rekkevidde, vil du også være avhengig av at bilen kan lades hurtig, og at bilen kan lades hjemme.

Les videre for å lære litt nyttig info!

Ladestasjon

Har du ikke investert i en hjemmelader enda, bør du gjøre dette så fort som mulig. En en ladestasjon hjemme vil redusere faren for brann samt at den vil lade bilen trygt og effektivt. En ladestasjon er også installasjonspliktig, noe som også innebærer at du må ha en elektriker til å utføre jobben.

Når du bestiller en ladestasjon, blir den enten levert med fastmontert kabel eller en ladestasjon med type 2 uttak. Har elbilen din andre ladebehov, kan det være lurt å forhøre seg med forhandler om eventuelle andre ladekabler.

Ulike ladere

Vet du hvilken lader bilen din skal ha? Videre skal vi ta deg kort gjennom forskjellige “mode”:

  • Mode 1: Denne elbil laderen benytter man en kabel mellom en vanlig kontakt og elbil lade kontakten i bilen. Denne kabelen har ingen styringsboks. Dette er den enkleste elbil lade varianten og benyttes kun av aldre biler og enkle kjøretøy eller motorsykler.
  • Mode 2: Dette er en spesialtilpasset elbil lade kabel med en styringsboks.
  • Mode 3: Denne består av en egen elbil  ladeboks montert på veggen. elbil lade kabelen fra boksen kan være avtakbar eller fastmontert. Der det skal lades flere elbiler, skal det alltid installeres Mode 3 med type 2 kontakt. Dette er fordi det finnes tre forskjellige typer ladekontakter.

Var dette informativt? Besøk gjerne Grønnemil.no for mer informasjom om elbiler og elbilladere.

Be the first to comment

Leave a Reply