Hvorfor bruke megler?

megler

Det er mange gode grunner til å bruke en eiendomsmegler. En god eiendomsmegler kjenner ditt område og har lister med interessenter som kan sikre deg en pris du aldri ville ha klart selv.

Meglers skal fungere som en mellommann mellom kjøper og selger, og en som sikrer at alle avtalemessige forhold ivaretas etter at bud er mottatt akseptert. Fram til et bud er akseptert er megler en som sørger for å få høyest mulig pris.

Profesjonell salgsprosess øker prisen 

Det er tre ting som er avgjørende for å få høyest mulig pris:

  • Riktig valg av medier: Markedsføring velges ikke ut fra hva som er billigst, men for å tiltrekke flest mulig seriøst interesserte til visning.
  • Gode visninger: En god megler får flere til å by. Er det mange som byr, kan det øke budene betraktelig.
  • Tillit i budrunden: Megleres kompetanse i budrunden er ofte undervurdert. Evnen til å få i gang en selgende budrunde er en kunst.

Det kommer sjelden hundrevis på visning

Normalen er at du får èn, kanskje to budgivere etter noen visninger. Meglers innsats og tillit hos de interesserte er utslagsgivende for å få til en budrunde og en god pris. Velg en megler om er flink til å bygge tillit og som har inngående lokalkjennskap. Ofte kjøper folk et nærområde like mye som selve boligen.

Oppfølging etter salget

Bruk litt penger på å ha megler tilstede på visningen. Det har stor betydning for gjennomføringen og for hvordan interessenter blir fulgt opp i etterkant. En potensiell kjøper går gjennom en beslutningsprosess og en god megler guider og gir trygghet gjennom hele prosessen. En visningsassistent har sjelden like god suksess.

Juridisk trygghet

Et boligsalg er en stor transaksjon og det er viktig å sikre seg juridisk både i forhold til boligens tilstand, eventuelle heftelser og for å sikre pengeoppgjøret. Det er kun eiendomsmeglere og enkelte advokater som aksepteres av banken i forhold til sikkerheten rundt oppgjøret. Loven pålegger selger og kjøper en rekke plikter før et boligsalg kan sluttføres, en megler sørger for
at alt blir ordentlig gjort.

Be the first to comment

Leave a Reply