Interiørtrender til soverommet

De siste årene har naturlige og jordnære farger vært den store trenden på soverommet, men den siste tiden har fargene blitt mørkere og mørkere. Her er de største interiørtrendene til soverommet akkurat nå.

Sterkere jordfarger

Naturlige og jordnære farger holder seg fortsatt i interiørbildet, men fargevalgene har blitt sterkere og modigere. Fargene er varme med gylne toner, og med innslag av sennep, terracotta og grønn. Rustne og brente fargetoner skal visstnok få oss til å føle oss lune og varme, og er derfor gode farger å ha på soverommet. Ikke stopp fargeleggingen med pynteputer og sengetøy – også madrasser, tepper og gardiner kan kles i de samme, varme fargene. For at stilen ikke skal framstå altfor høstlig, kan du mikse inn innslag av pastellfarger som rosa og turkis.

Mørkere nyanser

Det er en økende tendens til å velge mørkere nyanser i både innredning og dekor. Mørke farger skal visstnok ha en søvndyssende effekt, og dette er derfor et godt valg for deg som ønsker en bedre søvn. Farger som grå, grønn, rød og blå gjør seg godt i mørkere nyanser. Syns du det blir litt mye kan du velge å male den ene veggen i en mørkere nyanse enn de andre.

Gull og svart

Detaljer i gull og svart har vært en stor trend i interiørbildet det siste året, og har tilsynelatende kommet for å bli. Gull ser flott ut på alt fra bilderammer til stolbein, og skaper et luksuriøst og lekkert uttrykk. Det svarte gjør helhetsinntrykket tøffere, og fremhever gull på en fantastisk flott måte. Føler du deg ekstra glamorøs kan du kle overmadrassen i et svart laken, og bruke sengetøy med gulldetaljer.

Vegg til vegg-teppe

Teppetrenden som de fleste forbinder med 80-tallet er tilbake, og gjør seg godt på soverommet hvor man gjerne går uten sokker og sko. Det skaper et mykt og behagelig underlag å sette bare føtter på. Vegg til vegg-tepper har mange fordeler – det er komfortabelt, gir rommet en lunhetsfølelse og virker lyddempende. Velger du et vegg til vegg-teppe må du imidlertid være nøye på støvtørkingen. Slike tepper er nemlig oppsamlingsplasser for støv og smuss, og man må derfor være svært nøye med regelmessig rengjøring og lufting.

Mikse materialvalg

I år har vi sett en spennende blanding av materialvalg, også på soverommet. Velour er den store trenden nå, og gjør seg flott i både sofaer, pynteputer og kontinentalsenger. Innslag av stål og jern er i interiørbildet som aldri før. Nytt i år er en utstrakt bruk av marmor, som skaper et luksuriøst preg. Skinn, keramikk og glass er også viktig i dekorelementene. De ulike materialvalgene finnes i alt fra større møbler, til smådekor som vaser og telysholdere. Du kan mikse og matche materialvalg som velour, skinn og glass, for en moderne stil.

Be the first to comment

Leave a Reply