Lær lukeparkeringstips

Inneholder annonselenker

Lukeparkering er et evigvarende hat-elsk tema – men med litt øvelse kan alle få det til. Er du en av dem som synes lukeparkering i bysentrum kan være vanskelig? I denne artikkelen skal vi prøve å gi deg noen enkle tips du kan tenke over neste gang du står ovenfor en lukeparkeringssituasjon du ikke kommer deg ut av.

1. Vis tegn

Husk å alltid på å vise tegn til at du skal stoppe for å parkere i god tid, slik at andre bilister ikke kommer for nær plassen du behøver for å manøvrere bilen på plass.

2. Stopp parallelt

Stopp opp parallelt med den bilen du skal rygge inn bak.

3. 45 grader

Rygg 45 grader inn i luka helt til bilen er like bak de bakerste støtfangerne av bilen foran.

4. Rattet

Sving deretter rattet fullt ut til venstre, og rygg deretter rolig inn.

5. Frem og tilbake

Til slutt kjører du frem og tilbake helt til bilen er midtstilt i luka.

Husk også på…

Krypkjøring

Har du en bil med manuell gir, er det viktig at du bruker krypkjøring når du skal lukeparkere. Her trykker du klutsjen inn til du finner punktet der bilen står i ro. Deretter slipper du den sakte og såvidt opp, slik at bilen nå triller sakte fremover.

Fronten

Pass på fronten av bilen – den vil nemlig bevege seg ut av kjørebanen når du skal rygge inn i luka. Husk også på å ta deg god til å observere alt som skjer rundt kjøretøyet. Pass også på fronten når du er på vei til å vri bilen inn i luka.

Felger

Felgene kan fort komme borti fortauskanten – pass på at dette ikke skjer.

Inne i luka

Når du er inne i luka, er det viktig at du midtstiller bilen slik at det er litt plass både foran og bak. På denne måten slipper du å parkere deg inne blant andre biler dersom bilen foran eller bak kjører ut, og bytter plass med en ny. Se for deg at du skal ha plass til en og en halv bil innenfor luka.

Ikke la andre stresse deg

Mange blir stresset av at andre bilister – men det er faktisk de som har vikeplikt for deg når du rygger. Ta deg god tid, og husk at øvelse gjør mester. De aller fleste er ikke verdensmestere på lukeparkering ved første forsøk.

Parkering i parkeringshus

Nå som julestriden har startet, kan det være både trafikalt og folksomt inne i sentrum. Lar du deg stresse av andre bilister og folk, kan en lur idé være å finne et parkeringshus med korttidsparkering dersom du skal en liten svipptur til for eksempel Oslo sentrum. Her vil du ikke behøve å måtte tenke på lukeparkering, og parkeringshuset forteller deg om det er ledige plasser. Slik vil du vite akkurat hvor du skal parkere, og slipper å kjøre byen rundt.

Hos TimePark kan du for eksempel parkere fra 20 kroner i timen. 

Be the first to comment

Leave a Reply