Slik kan du pusse opp badet ditt

Nordmenn er generelt opptatt av oppussing, og da spesielt bad og kjøkken. Har du nettopp kjøpt deg ny leilighet, eller har bare planer om å pusse opp et eldre bad, skal vi i denne artikkelen prøve å komme gode tips og råd til hvordan du kan gjøre dette på best mulig måte.

Ta hensyn til gamle rør og våtromsregler

Eldre leiligheter, ofte i større byer som Oslo, har gamle rør. Rør som er eldre enn 15-20 år kan være klare til å skiftes ut, og før du går i gang med oppussingsprosjektet, vil det lønne seg å få disse byttet ut dersom de er modne for dette. Når du så skal i gang med oppussingen, kan det være lurt å benytte rommet slik det står i dag – altså, at du plasserer nye installasjoner der de eksisterende rørene går for å kunne spare penger. Omflytting av rør må gjøres av godkjente fagpersoner, og kan fort koste deg dyrt.

Her kan det være lurt å ta kontakt med en rørlegger tidlig i planleggingen, slik at dere sammen kan estimere slike eventuelle kostnader.

Når du skal pusse opp hjemme, er det mye du kan gjøre selv. Men når det kommer til bad og våtrom, finnes det visse lover og regler som krever at du ikke kan utføre visse arbeid uten fagpersonell. Deretter må man tenke på gjeldende våtromsregler, som blant annet inkluderer membran, krav til sluk, våtromsplater, varmtvannsbereder, også videre.

Planløsning

Ved oppussing av bad, og da kanskje spesielt i mindre leiligheter i eldre bygg i Oslo, er planløsning det første en må tenke på. Du skal ha nok plass til alt, og mindre bad krever mer arealeffektive løsninger. Tenk praktisk! Svingdører på dusjkabinettet bør alltid ha en mulighet til å gå innover, servanten bør være i en naturlig høyde, og det samme bør toalettet være.

Tenk bruk. Hvem skal bruke badet? Er det en barnefamilie? Er det kun to voksne? Er det bare en person?

Tenk oppbevaring. Hygieneprodukter, håndklær og andre ting som er naturlig for deg å ha på badet kan ta stor plass. Hvor mye plass ønsker du å bruke på dette? Skal oppbevaringsmøblene være innebygget eller skal det være mulig å flytte på dem?

Før en oppussingsprosess starter, er det viktig at du tenker nøye gjennom kravene til ditt nye bad. Baderom kan ofte være et frustrerende prosjekt da man ofte må tenke arealeffektivt men brukervennlig.

Stil og farger

Oppussing av bad er ikke den letteste jobben, og det er mye en skal tenke på. Men noe av det viktigste du bør tenke på i forhold til fremtidig salg, er hva slags stil du ønsker. Her gjelder det å tenke nøytralt, og velge farger som ikke virker avskrekkende. Oppussing av badet er en av de oppussingsjobbene i huset som koster mest, og dersom en fremtidig kjøper ser at stilen ikke faller i smak, kan dette ha påvirkning på salget.

Lykke til!

Be the first to comment

Leave a Reply