Slik pakker du til drømmeferien

 

Skal du endelig reise på drømmeferien til Maldivene, Mauritius, Seychellene eller et helt annet sted? For å slippe å havne i en knipe fordi du har glemt viktige ting hjemme i Norge, har vi laget en pakkeliste som gjør forberedelsene litt enklere.

Reise til eksotiske steder

En reise til Maldivene og andre eksotiske reisemål er etterlengtede, spesielt i løpet av den norske vinteren når kulda står i som verst. Det er fantastisk å reise til varmere strøk på vinterstid, men det kan være problematisk å pakke en fornuftig koffert. Når du selv står med ullgenser og ullsokker og hutrer, er det siste du kan forestille deg følelsen av å sprade rundt i en bikini. Da er det fort gjort å glemme å pakke viktige ting.

Det meste kan selvfølgelig kjøpes på reisemålet, men det er ingen som ønsker å starte drømmeferien med å handle alt man har glemt. Dessuten er det vanskelig å få tak i nøyaktig det du er ute etter – boka du ønsker å lese er mest sannsynlig på et annet språk, og utvalget av badetøy og klær er ikke det største. Da ender man fort opp med å kjøpe noe som egentlig ikke passer.

For at du skal slippe kjipe situasjoner når du endelig har ankommet reisemålet, er det lurt å forberede deg godt før du forlater Norge. Derfor har vi laget en pakkeliste til deg som skal reise til syden i vinter. Med dette i bagasjen ligger alt til rette for drømmeferien.

Før du reiser

Før du reiser må du sørge for at du har de påkrevde vaksiner, og dokumentasjon som visum, pass og reiseforsikring. Skal du for eksempel til Maldivene er det påkrevd med vaksine for gulfeber dersom du kommer fra et risikoområde. Ellers er det anbefalt med Hepatitt A-vaksine, stivkrampe og poliovaksine.

Ved reiser til Maldivene må man ha gyldig pass og visum. Passet må være gyldig i mer enn seks måneder etter planlagt utreisedato. Norske borgere kan få turistvisum for en måned ved ankomst på flyplassen. Det kan være en fordel å lage kopier av dokumentasjon og billetter, og disse bør helst oppbevares elektronisk slik at det ikke er noen fare for å miste dem. I tillegg bør du ha med deg en viss sum i kontanter.

Dette bør du pakke

Etter at all nødvendig dokumentasjon er i orden er du klar for å begynne å pakke kofferten. Listen under er generell og inneholder noen av de viktigste tingene, og kan inspirere deg til å lage din egen liste.

Medisiner

Ta med alle medikamenter du bruker til vanlig, og sørg for at du har nok til hele reisen. I tillegg bør du ta med medisiner for hodepine, feber og mageproblemer. Det er også lurt å ha noe førstehjelpsutstyr tilgjengelig, først og fremst plaster.

Toalettsaker

Dersom du skal ha noen av toalettsakene i håndbagasjen må hver beholder være mindre enn 100 ml, og pakkes i en gjennomsiktig plastpose på maks en liter. Ellers pakker du med deg alle toalettsakene du bruker til vanlig, gjerne i reisestørrelser for å spare plass.

Klær

En fordel med å reise til varme strøk er at klærne tar lite plass. Ta med et utvalg badetøy, nok undertøy til hele reisen og lette sommerklær. Ta med et sjal eller en tynn genser som du kan bruke på kjølige kvelder. Skill mellom klær du kan bruke på stranden som ikke blir ødelagt av solkrem, saltvann og svette, og klær du kan bruke på ettermiddagen og kvelden som gjerne er litt finere.

Sko

Du trenger et par flip flops til å dra på stranden med, og hvis det er steiner på stranden kan det være en fordel med badesko. Ta med et par gode joggesko som du kan gå langt med, og et par penere sandaler til å bruke ute på middag.

Annet

Skal du til eksotiske reisemål med mye sol må du huske å ta med solkrem med høy faktor. Noen sverger også til solbriller og solhatt eller caps for å beskytte seg mot sola. Av elektronikk bør du ha med mobil og kamera, og eventuelt en PC eller nettbrett. Husk også å ta med tilhørende ladere. En minihøytaler og et par hodetelefoner er også lurt å ta med slik at du kan høre på musikk på stranden, eller eventuelt en bok hvis du er glad i å lese.

God tur!

Be the first to comment

Leave a Reply