Tips til valg av printer

Artikkelen inneholder annonsørinnhold

Det finnes en rekke tilbydere av printere, og det er lett å bli forvirret. Printere fås i alle mulige prisklasser, og hva du trenger av funksjoner er lurt å tenke gjennom før du tar det endelige valget. Bruker du for eksempel funksjoner som skanning og kopiering? Kanskje du også ønsker internett?  Vi har gjort grundig research for å gi deg en oversikt over de beste valgene der ute.

Laser eller blekkskriver?

Det er spørsmålet du bør stille deg før du går til innkjøp av ny printer. Blekkskriver fås ofte i en lavere prisklasse, med gode funksjoner når du skal printe ut bilder på fotopapir, eller er på et stramt budsjett. De rimeligste blekkskriverne fås fra ca. 500 kroner. Det er heller ikke noe problem å skrive ut vanlige dokumenter med en blekkskriver. Ulempen med denne typen printer er at blekkpatronene ofte er litt dyrere, og kan tørke ut om den ikke brukes hyppig.

Laserskriveren får du i både svart-hvitt eller med farger, og er det beste valget om du har mye utskrift med mye grafer og tekst. Sammenlignet med en blekkskriver skriver en laserskriver ut flere sider pr minutt. Videre tørker ikke lasertonere ut like fort som en blekktoner. De billigste laserskriverne koster fra ca. 800 kroner, dog uten skanner og kopifunksjon.

Det er altså viktig å gjøre en vurdering på bruksområder slik at du velger riktig. Om du printer ut mange dokumenter med mye tekst eller grafer kan det altså lønne seg å velge en laserprinter. Om du bruker printeren mer allsidig, noen ganger bilder og andre ganger dokumenter kan det lønne seg å velge en blekkskriver. En generell tommelfingerregel er at en blekkskriver ofte er rimeligere å kjøpe inn, mens driftskostnadene på en laserskriver er lavere.

Hvilken printer skal jeg kjøpe?

Om du nå har gjort et valg, og bestemt deg for enten laser eller blekkskriver har du fortsatt en rekke tilbydere å velge mellom. Vi har funnet tester for både blekkskrivere og laserskrivere. Generelt er merker som Epson, Samsung og Canon fremtredende i testene.

Hvor skal jeg kjøpe printeren?

Det er rekke butikker som fører printere. For eksempel har Komplett og Elkjøp et godt utvalg av printere. Vi har dessuten funnet at Tonerweb har de laveste prisene av både printere og print-tilbehør. Det lønner seg å ta en titt på tilbehørsprisen før man velger printer. Dermed får du et overblikk over den totale prisen, og ikke kun printeren.

Vi håper du har blitt klokere på hvilken printer du bør gå for, enten du velger laserprinter eller blekkprinter. Husk å tenk nøye gjennom hva du trenger av funksjoner i din neste printer, men også får et overblikk over hva som er av utvalg der ute, før du tar det endelige valget.

Be the first to comment

Leave a Reply