Velg riktig strømleverandør til hjemmet

Strømleverandør

Når man skal velge ny strømleverandør til hjemmet er det viktig å velge med omhu. Det siste man vil gjøre er å gå for det første og beste alternativet som dukker opp. Det er også viktig å velge en type strømavtale som passer deg best, enten det er fastpris, flytende pris, eller spotpris.

Lurt å vite om strøm

Prisen er vel egentlig det viktigste for alle når man skal velge en strømleverandør til hjemmet. Det finnes utrolig mange strømleverandører som tilbyr billige avtaler, men prisen kan være veldig forskjellig fra en måned til en annen, avhengig av strømselskapet og strømavtalen. Ifølge strømpris.no har etterskuddsbetaling vist seg å være en trygg betalingsløsning. Dette er én av tre måter de forskjellige selskapene fakturerer på. Etterskuddsbetaling vil si at du betaler etter endt fakturaperiode, basert på ditt faktiske forbruk. Dette gjør at du alltid har kontroll på hva du betaler. Mange uavhengige kilder mener at spotprisavtaler har vist seg å være det billigste alternativet i lengden. Med en spotprisavtale betaler du det samme som strømleverandøren kjøper strømmen for, Med et lite tillegg som avhenger av. Tillegget er til for å dekke sertifikater og for å gi strømleverandøren en viss fortjeneste.

Hvilke strømavtaler finnes?

Det finnes generelt sett 3 forskjellige strømavtaler i dagens marked: fastpris, standard flytende pris og spotpris. Fastpris er at leverandøren tilbyr kunden et fast beløp for en bestemt periode, for eksempell en fast pris for 3 måneder. Flytende pris er en pris som varierer basert på utviklingen i kraftmarkedet. Spotpris er en pris som beregnes av den nordiske kraftbørsen Nord Pool ASA. Spotpris viser seg gang på gang å være det billigste alternativet over en lengre periode, selv om prisen kan være høy i perioder.

Men hvordan velger man riktig avtale?

Det kan være veldig lett å bytte leverandør. Mange leverandører gjør hele jobben for deg, det gjelder bare å finne riktig leverandør og velge riktig avtale. Noen selskapers avtaler er for gode til å være sanne. Styr unna de. Og unngå alle som skal ha penger på forskudd. For å velge selskap anbefaler vi å gå inn på konkurransetilsynet sin nettside: konkurransetilsynet.no

Slik gjør man det:

Fyll ut kommune og ditt cirka årlige forbruk. Velg produkttype: fast, spot eller flytende. Du vil få opp en liste over prisene til de enkelte leverandørene. Velg en av de billigste. Ved å klikke på selskapet vil du få informasjon, og du kan velge skjema for å bestille der, eller bestille på selskapets nettside. Alle selskapene tilbyr å ordne alt det praktiske i forbindelse med bytte.

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold.

Be the first to comment

Leave a Reply